Tietoa meistä

Tervetuloa Fi*Sweet Tail`s Maine Coon kissalan sivuille !

Kasvatamme maine coon -kissoja testatuista ja kauniista rodun edustajista.

Sweet tail`s maine coon -kissat kasvatetaan kotioloissa, ihmisten joukossa normaalia elämää viettäen. Sweet Tail`s kissalan Maine Coon kissat ovat kaikki ensisijaisesti rakastettuja lemmikkejä. Maine Coon Kissat eivät asu suljetuissa tiloissa saati häkeissä. Sweet Tail`s kissalanimi hyväksyttiin vuonna 2015 , kissaliiton kasvattajakurssin suoritimme 2014, joten meillä on nykyaikaista koulutus pohjaa Maine Coon kasvatuksesta.

Kissat ovat meille nelijalkaisia perheenjäseniä ja liikkuvat vapaasti kodissamme. Tietysti aika ajoin hormonien hyrrätessä joutuvat Maine Coon tytöt ja Maine Coon pojat olemaan erillään toisistaan. Maine Coon Emolle pienokaisineen on aina oma huone ja kun pennut ovat valmiita isompiin tiloihin tulevat ne kohtaamaan kotimme muut asukit.

 

SweetTail's Kasvattaja nimi, on myös rekisteröity Fifeen (FÊdÊration Internationale FÊline).

Löydät meidät Fifen tietokannasta ( FIFe Cattery Names Database),

Olemme Fifen jäsen vuodesta 2015 ja myös Tikan jäsen 2022 alkaen.


Kasvatamme maine cooneja testatuista, hyväluonteisista ja kauniista Maine Coon rodun edustajista. Kaikki Maine Coon kissamme ovat vähintään FELV-, FIV-, (leukoosi/immuunikato), HCM-DNA-geeni- (perinnöllinen sydänsairaus) sekä veriryhmätestattuja. Testaamme myös SMA:n (spinaalinen lihassurkastuma, geenitestillä) ja PKD:n (munuaisultra) sekä teemme HCM-ultrauksen. ValkoisiltaMaine Coon kissoilta ja pennuilta otamme -kuulotestin.
Kaikki Maine Coon kissamme rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti, sekä otamme säännöllisesti kissalasta sieninäytteen (Microsporum canis). Viimeisin sieninäyte otettu 29.12.2021 / negatiivinen.

 

TICA eli The International Cat Association on alun perin pohjoisamerikkalainen kissajärjestö, joka on perustettu 1979. TICAssa kissat rekisteröidään genotyypin perusteella, ja TICA onkin maailman suurin geneettinen kissarekisteri.
TICAlla on yhtenäiset kasvatustoimintaa koskevat säännöt, joita sen kaikki jäsenet ovat velvollisia noudattamaan, ilman maakohtaisia lisäsääntöjä.

Kasvatamme Laadukkaita terveitä ja hyväluontoisia Maine Coon kissoja joita ruokimme laadukkailla ruuilla jotka on sosiaalisia ja ihmisläheisiä. Jalostus Maine Coon kissat käytämme eläinlääkärin tarkastuksessa säännöllisesti ja rokotamme ja madoitamme Maine Coon kissat suositusten mukaan. Olemme lähestulkoon niin sanottu "suljettu Maine Coon kissala" (Suljettu Maine Coon kissala on kissala, josta ei käydä näyttelyissä tai jossa ei vieraile kissoja. Siellä tartuntariski on pienin.) .

 

Testaamme jalostus Maine Coon kissat laajasti sairauksien varalta: HCM1, HCM3, GSD4, PKD, PK-Def., rdAc-PRA, SMA, geneettinen veriryhmä, Sydän ultraus, Fiv, FeLV.

 

-HCM1 = hypertrofinen kardiomyopatia (HCM sydänlihaksen paksuuntumista)

-HCM3 = hypertrofinen kardiomyopatia (HCM sydänlihaksen paksuuntumista)

-GSD4 = Glykogeenin kertymissairaus (sokeriaineenvaihdunta)

-PKD = Polykystinen munuaissairaus

-PK-Def = Pyruvaattikinaasin puutos (punasolujen energia-aineenvaihdunta)(Anemia)

-rdAc-PRA = Verkkokalvon rappeuma

-SMA = Perinnöllinen spinaalinen lihasatrofia

-Geneettinen veriryhmä

-Sydän ultraus = Sydänpesialisti Andrea Gladuli (DVM, MS (s.a. Cardiology)

-FeLV = Leukemiavirus (aiheuttaa kasvaimia, heikentää immuunijärjestelmää

-FIV = Retrovirus (aiheuttaa kissoilla immuunikadon)

Jos kissa saisi valita ... sweettail`s maine coon ... Suomen Vahvin Kissala ... Suomen maine coon fife kasvattaja